PKN
  » Opijnen 
Hervormde Gemeenten Opijnen en Tuil
Dodenherdenking 4 mei Dodenherdenking 4 mei

Zaterdagavond 4 mei wordt in onze kerk en op het Oude kerkhof weer de jaarlijkse herdenkingsbijeenkomst voor de gevallen slachtoffers van WO 2 gehouden. Niet alleen de acht Amerikaanse militairen die hier hun laatste rustplaats vonden, maar ook de slachtoffers uit het dorp en allen die door oorlogsgeweld zijn omgekomen worden herdacht.

Op de uitnodiging om deze herdenkingsdienst bij te wonen, heeft Z. E. de ambassadeur van de V.S., dhr. Pete Hoekstra positief gereageerd. Burgemeester Keereweer vertegenwoordigt de nieuwe gemeente West Betuwe. De dames van de AWCA zullen ook weer aanwezig zijn. Gem. Zangver. “Crescendo” luistert de bijeenkomst op met mooie liederen en de kinderen en leiding van “De Rietschoof” verlenen hun medewerking. Martijn van Tuijl speelt op zijn viool en Jos van Maanen bespeelt het orgel.

Na de bijeenkomst in de kerk wordt die voortgezet op het kerkhof. Met hulp van de kinderen worden kransen en bloemen gelegd en worden de vlaggen halfstok gehangen. De Last Post wordt gespeeld door dhr. Wouter Mout en om 20.00 uur is er 2 minuten stilte.

Wilt u deze bijeenkomst bijwonen, zorg dat u tijdig aanwezig bent. De herdenking begint om 19.00 uur. Daarna is er koffie of thee en gelegenheid tot napraten in H.C. “Maranatha”.

terug
 
 
 
 

Reguliere dienst, Pasen
datum en tijdstip 21-04-2019 om 10:00
meer details

Tuil: Paasviering
datum en tijdstip 21-04-2019 om 10:00 uur
meer details

Reguliere dienst
datum en tijdstip 28-04-2019 om 10:00
meer details

Tuil: Eredienst.
datum en tijdstip 28-04-2019 om 10:00 uur
meer details

 
Kerkuitzending live in Tuil
 
extra kolom

Opijnen en Tuil  

aan de Waal

 
Acrobat Reader

Al onze documenten proberen we aan te bieden in pdf formaat heeft u geen Adobe Reader dan kunt u die installeren via de volgende link:

get.adobe.com/nl/reader/

 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.